22 Nisan 2014 Salı
Sütlaç ; benim deyimimle Sütlü İlaç:)
Annemin tarifi. Beraber pişirdik bugün, bence güzel oldu:)
3/4 çay bardağı pirinç yıkanır. Üstüne 1 su bardağı su konur ve tencerede haşlanır. Suyunu çekince bir miktar süt ilave edilir ve pirinçler pişinceye kadar süt eklemeye devam edilir. Toplam 1 litre süt kullanıyoruz. Açık süt kullanıyorum ben her zaman, UHT süt eve girmez bizde... sanırım bunun da etkisi çok güzel lezzet açısından.
Bir kaseye 2 tatlı kaşığı pirinç unu konur ve sulandırılır. Kaynamakta olan sütlü pirincin içine eklenir, bir paket te vanilya konur. İki çay bardağı şeker eklenir. ( Biz çok tatlı sevmeyiz, isterseniz siz artırın.)
Kaynayınca altını kaparız ve kaselere pay ederiz. Bu tariften 4 kase sütlaç çıkıyor. Kıvam da pek sulu değil. Daha akışkan severseniz süt miktarını artırın.
Kaselere tarçını da ekleyip soğuyunca buzdolabına koyunuz.
Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder