27 Şubat 2014 Perşembe

Sultani bezelye


Baharın müjdecisine dün tek tezgahta denk geldim ve aldım:)

Düdüklü tencereye 200 gr kuşbaşı kesilmiş kuzu etini koydum, kendi suyuyla 10 dakika kavurdum, zeytinyağı ekleyip bir baş yemeklik doğranmış soğanı ekledim. Biraz kavurdum, bir çorba kaşığı domates salçasını sulandırıp ekledim.


Yarım kilo sultani bezelyenin kılçıklarını alıp, yıkamıştım.

Tencereye sultani bezelyeyi ekleyip üstünü bürümeyecek kadar su koyup, altını açtım.

Düdüklü bağırınca susturup altını kıstım.
Epey sürdü pişmesi... 45 dakika falan.

Tencereyi açınca tuzunu ekledim.

Afiyet olsun:)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder