16 Aralık 2013 Pazartesi
Laknur - Arnavut böreği
Bu börek rahmetli Mihriban ninemden miras.
Malzemeler:
Harcı için: 1 baş soğan, bir bağ pırasa, bir kaşık domates salçası, tuz, karabiber.
Hamuru için: Su, un, tuz, 200 gr kadar tereyağı
Harcı: Bir baş soğan doğranır az bayıltılır, pırasalar ince ince kıyılır.Üstüne eklenir, az
kavrulur, 1 kaşık domates salçası bir çay bardağı sıcak suyla sulandırılır, eklenir. Pişmeye yakın
kapatılır, tuz ve karabiber konur.
Hamuru: Tepsiği yağlayın, kenarda beklesin. 1 büyük su bardağı su, aldığı kadar un,
tuz. Hamur yoğrulur, yapışmayacak kıvamda olacak. 1 saat dinlensin. 12 bezeye ayrılır.
7 alta 5 üste konacak. 7 katı açınca üstleri tereyağlanır, 7.ciyi koyunca yağlanmaz. Bu
yedi kat açılır, tepsiden büyücek olacak şekilde. Tepsi yağlanır ve bu 7 li hamur
yerleştirilir. İç harç konur. Aynı işlem kalan 5 li bezeye yapılır; en üst yağlanmaz; açılır
genişçe. Böreğin kapağı konur. Kenarları kıvırmadan oralar yağlanır. Kıvrılınca iş bitti:)
Az bir yağ daha üstüne sürebiliriz üstüne, göbeğe hava deliğini verip 180 derece fırına
verilir. 40 dakikada rahat pişer. Pizza şeklinde dilimlenir. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder