16 Aralık 2013 Pazartesi

Laknur - Arnavut böreği



Bu börek rahmetli Mihriban ninemden miras. 


Malzemeler: 


Harcı için: 1 baş soğan, bir bağ pırasa, bir kaşık domates salçası, tuz, karabiber.


Hamuru için: Su, un, tuz, 200 gr kadar tereyağı



Harcı: Bir baş soğan doğranır az bayıltılır, pırasalar ince ince kıyılır.Üstüne eklenir, az 


kavrulur, 1 kaşık domates salçası bir çay bardağı sıcak suyla sulandırılır, eklenir. Pişmeye yakın


kapatılır, tuz ve karabiber konur. 






Hamuru: Tepsiği yağlayın, kenarda beklesin.  1 büyük su bardağı su, aldığı kadar un, 


tuz. Hamur yoğrulur, yapışmayacak kıvamda olacak. 1 saat dinlensin. 12 bezeye ayrılır. 


7 alta 5 üste konacak. 7 katı açınca üstleri tereyağlanır, 7.ciyi koyunca yağlanmaz. Bu 


yedi kat açılır, tepsiden büyücek olacak şekilde. Tepsi yağlanır ve bu 7 li hamur 


yerleştirilir. İç harç konur. Aynı işlem kalan 5 li bezeye yapılır; en üst yağlanmaz; açılır 


genişçe. Böreğin kapağı konur. Kenarları kıvırmadan oralar yağlanır. Kıvrılınca iş bitti:) 





Az bir yağ daha üstüne sürebiliriz üstüne, göbeğe hava deliğini verip 180 derece fırına


 verilir. 40 dakikada rahat pişer. Pizza şeklinde dilimlenir. Afiyet olsun:) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder