2 Şubat 2014 Pazar
Lorlu tuzlu kuru pasta
Daha önceden tarifi verdiğim kuru pastadan biraz faklı; süt yerine duble miktar yoğurt, tereyağ yerine de tamamen zeytinyağı, 2 şer çay bardağı. Bir de 50 gr. kadar mis lor peyniri koydum. Ötekine oranla çok daha yumuşak oldu bu, poğaçamsı.
Diğer tarifin adresi; http://terbiyelisulukofte.blogspot.com.tr/2013/12/tuzlu-kuru-pasta-kurabiye.html
Bu resim un konmadan önceki malzemeler; sürrealist bir tablo gibi olmuş yahu:)
Ununu ekleyince diğer tarifteki gibi hamuru yoğurup merdaneyle açtım, kalıpla şekilleri çıkarıp yağlanmış tepsiye dizdim. Bu sefer yarısı susamlı yarısı çörekotlu:)
Fırına atmadan hemen önce yumurta sarısı sürdüm. 15 dakikada 180 derecede pişti..
Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder