3 Ocak 2014 Cuma
Kıymalı Pırasa Yemeği
Bir baş soğanı bayıltalım. Ben iki diş sarmısak ta ekledim soğanlar olmak üzereyken. Bence yakışıyor.
Bir çorba kaşığı tatlı biber salçası, 2 ya da 3 çorba kaşığı domates salçası ve kıymayı da 2 dakika kavuralım. Temizlenmiş, yıkanmış, ikişer santim kadar kesilmiş pırasaları da ekleyip 2 dakika kavuralım.
Üstünü bürümeyecek kadar sıcak su koyalım. Tuzunu da ekledik mi, büyük ocağın en kısık ayarında yarım saatte pişer.
1 bağ pırasaya ben 150 gr kıyma kullandım, siz isterseniz artırın.
Kimi limon sıkar yerken...ben bu lezzete ekşiyi yakıştırmıyorum, siz bilirsiniz:)
Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder