15 Şubat 2015 Pazar
Anasonlu Selanik Gevreği
Annem bu tarifi arkadaşı Safiye teyzemden öğrenmiş. Hamuru şöyle;
4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı anason, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 çorba kaşığı sirke, 5 su bardağı kadar un
Tüm malzeme elle karıştırılır, yoğurulur. Yağlı tepiye yayılır. 180 derece fırına konur. Soldaki resim fırına girmeden önceki hali.
Pembeleşince çıkarılır.
Uzunlamasına parmak kalındığında kesilir. Üçer parmak olarak keslip yan çevrilir, biraz daha pişirilir.
Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder