20 Aralık 2014 Cumartesi
Etli lahana sarma
Bir Türk klasiği, benim de favorilerimden...bu babaannem usulü, biraz değişik.
Lahananın ince olan 10-15 katını ayırıp arkalı önlü 10-15 dakika haşlıyoruz. (Kalanla turşu yapın..) Bir yandan iç harcını hazırlıyoruz.
3 orta boy soğan küçük doğranacak ve biraz tuzla ovulacak. 300 gr kıyma , 1 su bardağı bulgur, 1 yemek kaşığı acı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kuru nane, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir o kadar da su; yoğrulacak.
Yapraklara sarılacak ve tencereye dizilecek. Üzerine biraz tuz ve yarım çay bardağı yağ, 1 su bardağı da su konacak. En kısık ateşte 45 dakikada pişer.
Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder