25 Aralık 2013 Çarşamba
Portakal sulu zeytinyağlı kereviz
Soğanı zeytinyağında bayıltıyoruz, havuçları ekliyor biraz kavuruyoruz. Sonra iri küpler halinde kestiğimiz 1 baş kerevizi ekliyoruz. Bir çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Birkaç dal kereviz sapı ve yaprağını da bırakalım içine, aroması artsın.
Üstünü bürümeyecek kadar sıcak su koyuyoruz. Kısık ateşte 20 dakikada pişer. Pişmeye yakın bir portakal ( ya da 2 mandalina) suyunu ekleyelim.
Pişince üstüne daha önceden kuruttuğum kereviz yapraklarından ufalayıp süslüyorum.
Afiyet olsun:)
Püf not: Biz Rumeli kökenliyiz, zeytinyağlıyı şekerlice severiz. Siz isterseniz şekeri daha az koyun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder