29 Aralık 2013 Pazar
Dereotlu balkabağı çorbası
Değişik bir lezzettir bu. Pazarda Ahıska balkabağı, süt kabağı , böreklik balbakağı gibi adlarla satıyorlar. Tatlı yaptığımız balkabağından daha yumuşak ve dış kabuğu da turuncu.
Ana malzemeler ;
Normalde bir de patates koyarım ama kabak boldu, hepsini de kullanmak istedim. Patates koyarsanız kabağın tatlılığını biraz bastırır ve mercimek çorbasına benzer biraz.
Sıcak su ve 2 kaşık zeytinyağı ekleyelim, orta ateşte yumuşayana kadar pişsin.
Pişince tuz ekleyip bızzt yapacağız:)
Karabiber bol bol, azıcık kuru reyhan ve kereviz yaprağı da koydum. Bol dereotu ekledim.
Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder