21 Aralık 2013 Cumartesi
Bursa Kayhan Pideli Köfte - Çakma :)
Kıyma biraz yağlıca çıktı, onun için tereyağında pişiremedim, salça sos ta ağır olacaktı, koyamadım. Bayağı çakma oldu ama beğeni aldı şimdi evde:)
Malzemeler:
500 gr orta yağlı kıyma
1 baş rende soğan
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı kuyruk yağı ( yoksa şart değil...)
Pulbiber, karabiber, kimyon, tuz
Benim bu yaptığım aslını tam yansıtmıyor, bilen bilir. Onu bilahare yapacağım. Bugünlük bu:)
Tüm malzemeyi yoğurun, mümkün olduğunca küçük patpatlayın.
En az 2 saat buzdolabında dinlensin.
Teflon tavada yavaş ateşte pişsin.
Tırnak pide alın fırından ya da kebapçıdan. Lokma lokma kesin, köftelerin pişen tarafını çevirince tavanın kenarına pideleri atın...yağı emsinler:)
Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder